datorbyggarna.se
datorbyggarna.se

Dagens kvot:

0%
Vad är det här?

Din expert på färdigbyggda speldatorer! Alltid de bästa komponenterna! Alltid fraktfritt!

Din expert på färdigbyggda speldatorer!

Välj först en dator att utgå ifrån:

DB X V3
DB X V3
19090 kr
Specifikationer:
Intel Core i5 9600K
Asus GeForce RTX 2070 Super ROG Strix Gaming OC
Samsung 860 EVO 500GB + Ingen mekanisk hårddisk
Microsoft Windows 10 Home Svenska

Om DB X V3:
''X marks the spot! I det här fallet den "sweet spot" i pris kontra prestanda! En väldigt kraftfull men ändå bra prissatt dator som klarar alla nya spel. Uppgraderingar vi rekommenderar är en hårddisk för lagring. Men annars är du startklar för att lira alla nya spel med bästa inställningar!''

1. Chassi:

Fractal Design Define C (Svart)

"Vi har valt Define C-chassit från svenska Fractal Design som vårt huvudchassi. Ett lite kompaktare chassi som inte tar så stor plats. Sedan är det en smaksak om man vill ha plåt, transparent plexiglas eller det lite exklusivare härdade glaset på sidan. Chassit har väldigt bra luftflöde och många smarta lösningar för bl.a. gömd kabeldragning och smart placering av hårddiskar"

2. Nätaggregat:

Corsair RM750X V2 750W

"Egentligen räcker 650W för alla våra byggen. Men om man vill ha lite spelrum för framtiden så är 750W perfekt. 850W kan man välja om man vet att man kommer ha speciella behov i framtiden med många hårddiskar, vattenkylning, överklockning och liknande. Det som skiljer är även att 650W nätaggregatet inte är modulärt så det blir lite krångligare kabeldragning medans 750-850W nätaggregaten är väldigt smidiga att få till bra kabeldragning med."

3. Moderkort:

Asus ROG Strix Z390-H Gaming

"Prime-kortet har alla funktioner man behöver men är lite avskalat på t.ex. extra USB-portar och belysning. H- och E-korten har alla funktioner man kan tänkas behöva. Det som skiljer är att E-kortet även har trådlöst nätverk, Bluetooth och RGB-belysning (H har endast röd)."

4. Minne:

Corsair DDR4 2666MHz CL16 2x8GB

"Standardhastigheten för nuvarande generations processorer är 2666Mhz, allt över det används för överklockning. Vi har valt 3200Mhz för de lite snabbare minnena. Vill man så finns även RGB att få. 16GB är lagom storlek nu för tiden även om 8GB oftast räcker. 32GB kan man välja om man vet att man kommer köra mycket tunga applikationer."

5. Processor:

Intel Core i5 9600K

"

9600K räcker för även de bästa grafikkorten men vill man vara säker på att verkligen få ut allt av sitt grafikkort så ska man välja 9700K. 9900K är för verkliga entusiaster.

"

6. CPU-kylare:

Cooler Master Hyper 212 Evo

"

Cooler Master Hyper 212 Evo är en beprövad och mycket effektiv luftkylning. Välj RGB-varianten om du vill ha med belysning på den. Vill du ha en lite tystare dator och välkyld processor för överklockning så välj vattenkylningen H100i Pro med RGB.

"

7. Grafikkort:

Asus GeForce RTX 2070 Super ROG Strix Gaming OC

"

Om det är på något ställe man ska lägga extra pengar så är det på grafikkorten.2060-kortet är lite mer mot övre mellansegmentet och funkar bra för höga inställningar i 1080p-1440p. Vill man köra maxa inställningarna i 1440p, så ska man satsa på 2070-kortet och uppåt. Vill man ha det allra bästa och maxa inställningarna i 4K så ska man välja 2080 Ti.

"

8. SSD-Hårddisk:

Samsung 860 EVO 500GB

"De nya M2-SSD-diskarna är ruskigt snabba men i praktiken räcker det med en vanlig SATA-SSD (860 Evo) då man sällan utnyttjar kapaciteten i M2-diskarna. En ytterligare fördel dock med M2-disken är att de tar mindre plats då de installeras direkt på moderkortet medans 2,5 tums-disken tar upp en hårddisk-plats i chassit."

9. Hårddisk:

Ingen mekanisk hårddisk

"Många använder ju idag molntjänster och behöver kanske inte extra lagring men har man mycket bilder, filmer mm. så kan en extra lagringsdisk vara bra att ha. Här är det egentligen en fråga om vilket behov man har storleksmässigt."

10. Operativsystem:

Microsoft Windows 10 Home Svenska

"Utan operativsystem blir det inte så mycket spelande. Home funkar för de flesta. Största skillnaderna för en privatperson är att Pro även har kryptering av hårddisken och Remote Desktop som gör att man kan komma åt datorn på distans. Väljer man bort operativsystem så installerar vi en test-version av Windows 10."

11. Skärm:


"Skärmar är egentligen inte vår grej men vi har valt ut vad vi tycker är den bästa skärmen just nu. 2560x1440px upplösning, G-sync och 165hz för bättre flyt i spelandet, IPS-skärm för fina färger som gör att den funkar fint för både foto/video och spelande. En riktigt toppen allround-skärm helt enkelt!"

12. Tangentbord:

Razer Ornata Chroma (Nordisk)

"Vi erbjuder två olika tangentbord ett lite billigare men oerhört prisvärt tangentbord från Razer och ett av de bästa just nu från Corsair, v2 på en modern klassiker inom tangentborden. Båda med RGB-belysning."

13. Mus:

Razer DeathAdder Elite

"Möss är en smaksak men vi har valt ut 3 st vi tycker är bra. En klassiker i Razer Deathadder Elite, den anpassningsbara SteelSeries-musen och en trådlös från Logitech."

14. Musmatta:

SteelSeries QcK

"Vi har valt ut 3 st från SteelSeries där den största täcker större delen av bordet."

15. Headset:

Kingston HyperX Cloud II

"Headset är så individuella men vi erbjuder dock ett par klassiker i Kingston HyperX, ett beprövat och populärt headset och det populäraste just nu, det trådlösa SteelSeries Arctis 7"
Svea Ekonomi
Vi erbjuder köp med faktura
och räntefri avbetalning!
© 2016-2019 datorbyggarna.se. All Rights Reserved.